joi, 9 iulie 2009

Un international feroez castiga in doi ani cat un tricolor intr-o luna

Tricolorii au inceput sa dea declaratii ridicole inaintea partidei de astazi (ora 19.30, TVR 1), dupa ce s-au fript cu „ciorba” lituaniana. Ei se tem de partida cu Insulele Feroe, o tara cu 50.000 de locuitori. Diferenta dintre cele doua echipe este una colosala. O simpla comparatie a salariilor spune totul: un international feroez ar trebui sa munceasca 200 de ani ca sa câstige cât Chivu intr-un sezon sau doi ani ca sa atinga salariul lui Marius Niculae dintr-o luna.
Nationala Romaniei este cu moralul la pamânt, ajungand sa se teama si de echipa Insulelor Feroe, una din cele mai slabe din Europa. Cu o arie de selectie extrem de mica (acest stat are doar 50.000 de locuitori), feroezii nu au cum sa alinieze o echipa foarte puternica. De altfel, 8 dintre cei 11 titulari ai meciului de astazi fac fotbal de placere, veniturile lor venind din meseriile pe care le practica. O comparatie intre castigurile jucatorilor celor doua echipe arata diferenta uriasa de valoare. Evident, nu banii joaca pe teren, dar cam asta este diferenta in fotbal dintre un profesionist si un amator. Un fotbalist de echipa nationala din insula castiga aproximativ 500 de euro pe luna, la acesti bani adaugandu-se si salariile obtinute de la locurile de munca, media in aceasta tara fiind de aproximativ 1.500 de euro
. Practic, un fotbalist ridica in medie cam 22.000 de euro anual, in 24 de luni atingand salariul pe care il castiga Marius Niculae la Dinamo in doar 30 de zile. Daca am face o comparatie cu cel mai bine platit fotbalist roman, Cristi Chivu avand un contract la Inter Milano de 4,5 milioane de euro pe sezon, un international feroez ar trebui sa munceasca aproape 200 de ani pentru a acumula banii pe care capitanul tricolorilor ii primeste la Milano in 12 luni.
Prunea crede ca Dragomir vrea sa-l debarce pe Nasul
Directorul de Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, isi continua razboiul cu seful Ligii, Mitica Dragomir. Oficialul federal a declarat ca afirmatiile lui Victor Becali, care spusese ca Mutu nu-i respecta pe Gica Popescu si Dan Petrescu, nu sunt decat o intoxicare din partea aliatilor lui Dragomir. „Nu cred ce a spus Victor Becali. În ultima vreme se arunca petarde de aceasta echipa de infractori. Sunt toti în echipa, cu militianul (n.r., Dragomir) in frunte. Adi este bagat in fata, eu îl cunosc pe Mutu si îi respecta pe Popescu si Petrescu, asa cum facem toti. Sunt convins ca totul este facut pentru a-l debarca pe Mircea Sandu, asta doreste acest militian!”, a spus Prunea la gsptv. Acesta le-a cerut sefilor de cluburi din Liga I sa aleaga un profesionist in locul lui Dragomir, deoarece „Corleone” este vinovat pentru „tot ce este rau în fotbalul românesc”. Prunea a adaugat ca, deocamdata, varianta numirii unui alt antrenor pentru România, in speta Mircea Lucescu, nu este de actualitate din cauza faptului ca Piturca are un contract ferm cu echipa nationala.
Stadion «Torsvollur» (Torshavn), ora 19.30 (TVR)
Insulele Feroe: Mikkelsen – Jacobsen, Danielsen, Davidsen, Egi A Bo – Thomasen, Borg, Olsen, Niclasen – Eliasen, Samuelsen. Antrenor: Jogvan Martin Olsen.
RomÂnia: Lobont – Contra, Radoi, Goian, Nesu – Cocis, Lazar, Codrea, Aliuta, Costea – M. Niculae. Antrenor: Victor Piturca.
Cum putem scapa de Mircea Sandu
Pentru situatia in care a ajuns fotbalul romanesc, unul plin de scandaluri, jigniri si acuzatii de dare si luare de mita, principalul raspunzator este presedintele Federatiei, „nemuritorul” Mircea Sandu. El si echipa sa manageriala nu isi asuma nici o vina, niciodata, de fiecare data cei care platesc fiind cu totul altii. Asta si pentru ca Nasul pare batut in cuie la sefia FRF, bazandu-se pe sprijinul majoritatii cluburilor si asociatiilor fotbalistice din tara. Modalitatile prin care el poate fi inlaturat depind, inevitabil, de ceea ce decid cei 294 de membri ai Adunarii Generale de la Casa Fotbalului.
1. Prin convocarea unei Adunari Generale extraordinare a Federatiei Romane de Fotbal, in cadrul careia majoritatea celor 294 de membri sa decida prin vot inlaturarea lui Mircea Sandu de la conducerea acestui for;
2. Prin alegerile la termen pentru presedintia FRF, programate in toamna anului viitor;
3. Prin eventuala condamnare dupa prinderea in flagrant, de catre organele in drept, ca ar lua sau ar da mita;
4. Prin demisie, care trebuie insa aprobata obligatoriu de 200 dintre membrii Adunarii Generale a FRF;
5. Prin mitinguri care ar forta Adunarea Generala de la Casa Fotbalului sa il demita sau sa ii ceara demisia presedintelui FRF. In cazul in care AG a Federatiei nu este de acord cu inlaturarea lui Mircea Sandu ori in situatia in care acesta nu este decis suta la suta sa renunte la functie, lucrurile raman neschimbate.