joi, 23 iulie 2009

Societatea de termoficare Vaslui nu are păcură pe stoc şi nici bani pentru achiziţionarea acesteia

onducerea SC Termica SA Vaslui susţine că nu dispune de sursă alternativă de combustibil, în cazul întreruperii furnizării gazului, pentru cele aproximativ 3.700 de apartamente, racordate la sistemul centralizat

Potrivit directorului SC Termica SA Vaslui, Dănuţ Răşcanu, societatea nu are pe stoc
păcură şi nu are nici resursele financiare
necesare achiziţionării combustibilului. "Din păcate, nu avem niciun strop de păcură pe stoc, ba mai mult, aceasta este mult mai scumpă decât gazul. Nu mai spunem că operaţiunea de repunere în funcţiune a cazanelor de păcură este destul de costisitoare, dificilă şi de durată. Durează câteva zile ca păcura să fie încălzită. Dacă va trebui să folosim totuşi păcura, atunci nu vom putea încălzi toate zonele din oraş, deoarece, unele cazane ale centralelor de cvartal, nu funcţionează decât pe gaz", a declarat directorul Termica SA Vaslui, Dănuţ Răşcanu.

Acesta a precizat că din reconversia capacităţii de producţie pe combustibili alternativi, va rezulta un preţ mai mare al gigacaloriei. Acesta va creşte semnificativ, efortul financiar suplimentar revenind autorităţilor locale prin alocarea subvenţiilor de la bugetul de stat.

ELCEN a dat asigurări că Bucureştiul şi Constanţa vor primi
gaze

Bucureştenii şi constănţenii nu vor avea probleme, cel puţin o săptămână, din cauza scăderii livrărilor de gaze naturale
. "Stocurile sunt la Bucureşti pentru 12 zile şi la Constanţa, cinci-şase zile şi am spus că între timp încercăm să reluăm şi vom reuşi să reluăm alimentarea cu păcură a centralelor", a spus director ELCEN, Irina Duica.

Nici la Cluj-Napoca, spun reprezentanţii Regiei de Termoficare, nu sunt probleme cu furnizarea energiei termice către populaţie. Nici în judeţul Maramureş nu se simt efectele sistării importului de gaze.

În Arad, deşi cantitatea de gaze
alocată oraşului s-a redusă cu 25%, nu sunt probleme. "Stocul nostru de cărbune din incintă este suficient pentru a acoperi energia electrică şi termică până la sfârşitul lunii martie", a declarat directorul CET Arad, Cornel Ioan Secianschi.