vineri, 24 iulie 2009

Cel mult cinci concurenţi rămân pe 11 februarie în cursa pentru administrarea Fondului Proprietatea

misia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea analizează în prezent ofertele
depuse de cei opt concurenţi şi le compară cu prevederile din caietul de sarcini, iar în 15 zile lucrătoare vor rămâne cel mult cinci companii pentru faza a II-a a selecţiei, a precizat şeful Comisiei.

"În prezent, comisia de selecţie analizează ofertele depuse de cei opt potenţiali administratori, se verifică dacă respectă cerinţele din caietul de sarcini şi urmează să analizăm ofertele de preţ privind administrarea Fondului Proprietatea. Peste 15 zile lucrătoare de la depunerea ofertelor
vor rămâne cel mult cinci companii pentru faza a II-a a procedurii de selecţie", a spus luni, pentru NewsIn, preşedintele Comisiei de selecţie, Enache Jiru.

Pe 22 ianuarie au fost depuse opt oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, de la Aviva Global Services, BlackRock, Credit
Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley şi Julius Baer.

Comisia care a primit ofertele are o altă structură, după ce premierul Emil Boc a schimbat, miercuri seară, trei membri, inclusiv şeful comisiei.

Astfel, comisia care selectează societatea ce va administra Fondul Proprietatea este prezidată de Enache Jiru, care l-a înlocuit pe Sebastian Vlădescu, iar membrii comisiei sunt Galina Narcisa Oprea, Dinu Marin, Nicolae Cinteză (de la BNR) şi Bogdan Alexandru Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Cine sunt cei opt concurenţi pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea

AVIVA Global Services

Aviva Global Services (AGS) este divizia offshore a companiei britanice Aviva, care gestionează operaţiuni cu parteneri din India şi Sri Lanka, arată datele publicate pe site-ul companiei.

ING Invest Management

ING Investment Management, parte a grupului bancar olandez ING, oferă soluţii de investiţii şi servicii
precum administrarea de active pentru clienţi instituţionali şi distribuitori de fonduri.

Morgan Stanley

Morgan Stanley, care a fost una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, s-a transformat în holding bancar, după ce Federal Reserve a anunţat, în 22 septembrie 2008, că a aprobat cererile băncilor de investiţii Goldman Sachs şi Morgan Stanley de a deveni holdinguri bancare, renunţând la o perioadă de aşteptare obligatorie de cinci zile. În 17 decembrie 2008, Morgan Stanley a afişat pierderi de 2,2 miliarde dolari în al patrulea trimestru fiscal.